Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Eufemismeja erogeenisille alueille ja eroottisille akteille.

En ole ainoa, joka on sadatellut suomen kielen seksisanaston suppeutta. Siedettäviä synonyymeja ei kerta kaikkiaan ole mistä ottaa, joten seksistä kirjoittaminen on välillä varsinaista miinaharavointia. Vallankin viime viikkoina, kun kertomukseni ovat läpsyneet likaisemmiksi, minua pistää tämän tästä pillu kyrpimään, ja naimistakin olen kurkkua ja kohdunnipukkaa myöten täynnä.

Olen pikkuhiljaa siedättänyt itseäni siihen asenteeseen, että vaikka sana olisikin minusta ruma, minä käytän sitä uhallanikin jos tarve vaatii. Pillu on siis pujahtanut ahkerimmin käytettyyn blogisanastooni, ja ompa täällä tainnut joskus kullinluikauskin käydä. Silti huomaan irvistellen hylkääväni muita mieleeni tulevia vaihtoehtoja rukoillen hartaasti lisää valinnanvaraa.

Mistä niitä tuoreempia ilmaisuja sitten revittäisiin? Kautta aikojen sanoja on lainattu muista kielistä silloin kun niistä on kotikielessä ollut uupelo. Olisiko englanninkielisistä kiertoilmaisuista apua tai inspiraatiota vapaamielisesti kääntämällä? Let's try!

Mulkunvirkaa toimittamaan voitaisiin ottaa maailmankielen malliin pulipää hovimestari, hieman juhlavammissa tilaisuuksissa seremoniamestari, tai jos tarve on totinen, vaikka koko henkilökunta. Toisaalta lemmen seitsemillä vesillä paikallaan voi olla myös persepiraatin tietotaito.

Kalu on loppujen lopuksi hirveän epäspesifi termi. Jos pikkuisen täsmennetään millainen vehje on kyseessä, saadaan oitis monta käyttökelpoista varianttia lisää. Esimerkiksi töpseliin, jogurttilinkoon tai vaaleanpunaiseen värikynään voisi hyvinkin tulla tartuttua tarpeen ilmetessä, ja korvankutittimelle pitäisi ehdottomasti pistää patenttihakemus vetämään.

Miehen elin on epäilemättä eriskummallisen eläimen oloinen monella tavalla. Se muuttaa muotoaan kuin seepia, ja muistuttaa pitkän kaulansa, kahden kyttyränsä ja sylkemisensä puolesta paljon kamelia. Pikkuisenkaan edistyneempi makuuhuonebiologinen analyysi viittaisi kuitenkin siihen, että kyseessä on jonkin sortin matelija - kuten rakkauden sykkivä pyton, yökkivä kobra tai kyklooppimato poolopaidassa. Oma eläinmaailmaan viittaava suosikkini on kuitenkin kiistatta aksolotli, koska eihän sen suloisempaa elukkaa olekaan, paitsi ehkä possu peitonmutkassa. Toisaalta, kysymykseen tulisi aivan hyvin myös kaskelotti, joka kyntää syvyyksiä englannin kielellä nimellä sperm whale. Ihan totta!

Jos ainainen telttailu ei tempaa, kenties viihtyisämmät ja ainakin mielikuvituksellisemmat puitteet tarjoaisi smurffitalo. Sen voisi sitten onnen potkaistessa pystyttää taivaanäärelään.

Henkilökohtainen suosikkini kikkelille keksityistä kiertoilmaisuista löytyy Jason Aldeanin hirmu kivasta country-kipaleesta Big Green Tractor - ehkä vanhahtavan jortikan voisikin korvata jontikalla (John Deere). Rattorisanastossa on muitakin mieskaluston ja sen käyttämisen metaforaksi kelpaavaa konetta ja niiden osaa. Pallithan menee paripyöristä, ja silppurissa on sopivasti vaarantuntua viittaamaan viriiliin vehkeeseen. Vaon kyntäminen on jo pelkästään passe, mutta miten olisi auman poljettaminen?
Pelimiehille sopivia variaatioita vaginasta voisivat olla vaikkapa pataässä ja napakymppi. Kulinaristisia nautintoja herkkusuille taas tarjoaisivat turkisburgeri, hunajapurkki ja donitsi.

Jos vulvaakin kerran värkiksi väitetään, varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi nousevat kynttilänjalka, kellarinovi ja kärpäsansa. Välineellistämistä vältettäessä subjektiivisempia synonyymeja olisivat nahkiaisennylkijä ja pukinlypsäjä.

Kohtalokkaampaa kaikua kerrontaan kaipaavalle kelpaisivat jumalainen arpi, toivonsatama ja pedonmerkki. Myös suu, joka ei voi purra on jollain tapaa runollinen. Sen sijaan umpikuja, haukotteleva hippo ja haltijan hiha riisuvat revan liiasta rehvastelusta.

Jollei varsinaisiin vauvantekohommiin viitsi viitata suoraan, voi aina tehdä jalkoja lastenkengille. Kyykkyhypyt kurkkumaalla on aktina aavistuksen atleettisempi, kun taas napojen naulaamisessa vastakkain ja putkiremontissa löytyy tervettä tsi-henkeä. Jos kaipaa merellisempää tunnelmaa, voi purjehtia karvasatamaan tai meloa nahkapaatilla tonnikala-apajille. Mystisiä menoja suosivalle Venuksen riitti lienee nappivalinta, ja eksoottisia elämyksiä etsivä voi lähteä turistina Tasmaniaan.

Anaaliyhdyntääkään ei suinkaan ole pakko harrastaa huuli pyöreänä peppuseksinä tai naama irvessä perseeseen vetämisenä. Huomattavasti leppoisampi tunnelma on pullien puolittamisessa ja kinuskikulhoon dippaamisessa. Tuleepahan homma tehtyä myös pukkaamalla paskaa ylämäkeen tai tekemällä paskapanon, joka kylläkin suomen kielessä sekoittunee harmillisen helposti paskaan panoon.

Valitettavasti joudun vahvasti epäilemään näiden vaihtoehtoisten ilmausten vakiintumista. Tämän käännöslainapankin räjäyttämisen jälkeen ei kuitenkaan ajatus kyrvän kirjoittamisesta enää pistä sormia kouristelemaan tuskissaan, ja pillukin tuntuu passaavan taas pirusti paremmin. Kaikkia eroottisesti essentiaalisia entiteettejä ei eittämättä erityisen esteettisesti onnistu kotimaisin käsittein kuvata, mutta kenties kauneus onkin useimmiten paitsi kuulijan korvassa myös käyttäjän kielessä ja mielessä.

Ehkä rumatkin sanat voivat oikein käytettynä saada kauniita merkityksiä.

10 kommenttia:

 1. ♥♥♥

  Mahtavaa!!!!:) Kiitos. Upeassa ja ajatuksiaherättävässä blogissasi tämä on yhtäkkiä mun lempipostaus, ihan vaan koska kieli on parasta herkkua.

  Aino

  VastaaPoista
 2. Aivan upeaa sanataiteilua, kiitos !

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille ihanista kommenteista, saivat minut hirveän hyvälle mielelle! :)

  VastaaPoista
 4. Olen silloin tällöin seurannut Pikkusiskon blogia lähinnä eräänlaisena matkana omaan seksuaalisuuteen ja minuuteen. Tämä oli kyllä ihan huippupostaus tähän mennessä!

  Kertoo vahvasti siitä että Pikkusiskolla on sana hallussa ja isot lahjat kirjoittamisen alalla.

  - Kiitos -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset kehut vetää Pikkusiskon kyllä aivan sanattomaksi. Mitä nöyrimmät ja lämpimimmät kiitokset! Minulle merkitsee todella paljon, että joku ajattelee minun teksteistä tuolla tavalla.

   Poista
 5. Mulkulle muistan kuulleeni (ja joskus itsekin käyttäneeni) ainakin tällaisia synonyymejä:
  Parru
  Muurinmurtaja
  Rakkauden Julma Kostaja
  Hiitsiikkeri ( lainaus lämpöhakuisista ohjuksista)
  Pajavasara
  Siittiösinko
  Vällykäärme
  Tatti
  Pakaran halkaisija
  Etuveto-akseli
  Tuhma Tanko
  Johtaja
  Limalinko
  Tiheästi tökkivillä on tietysti Singeri ja
  kun terska sojottaa ylöspäin,on tomaatti kohti taivasta.

  Mutta koskaan,siis KOSKAAN naiset SE ei ole pippeli aikuisella miehellä,sitä sanaa saa käyttää vain pikkupoikien värkeistä :-)

  VastaaPoista
 6. Itse käytän monesti lupahallinnon käyttämää termiä: Itselataava kertalaukausase.

  Setä

  VastaaPoista
 7. Sun kirjotuksia on ihanaa lukea, melkeen voisi hävettää mitään kommentoida kun oma verbaalinen taito ei ole lähelläkään näitä postauksia! Ja tosiaan, vanhempiakin juttuja luen yhä uudestaan.
  Mutta hävettää vaan melkeen, joten asiaan:
  Kyrpä tai mulkku on käytössä. Kyrpä tosin harvemmin. Mulkku on jotenkin nätimpi sana, kiltimpi. Vaikka onkin ristiriitainen koska mulkkuhan on ihana, mutta jos sanotaan jostakin, että se on ihan mulkkujätkä, niin kyseinen ihminen ei ole silloin ihana. Mutta noista sun ideoista mulle jäi mieleen kyklooppimato poolopaidassa, vaikka epäilen että tulee käyttöön :) Siinä on samaa vikaa kuin tuossa itselataavassa kertalaukausaseessa, ihan liian pitkiä. Eikä jälkimmäinen jäisi käyttöön senkään takia, kun se on omassa sanastossa ollut aina itselataava kertatuliase.
  Ja pippelin lisäksi pimpsa pitäisi sanoina hylätä, ihan kauheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpön pöpön häpeilylle, ei sitä kuule näistäkään näpeistä lähellekään aina mitään varsinaista priimaa irtoa! :D Kommentointi on erittäin toivottua, myös vanhempiin teksteihin jos jotain tulee mieleen, eikä suinkaan tarvitse minkäänlaisia verbaalisia taidonnäytteitä antaa.

   Minustakin mulkku on kyrpää nätimpi, mutta mulle jotenkin lähtökohtaisesti humoristinen ilmaus. Minun murteella se kuuluukin "mulukku", ja kun siitä puhutaan, ote on usein varsin rempseä, pilkkeellä silmäkulmassa.

   Pimpsa on mulle itselleni jotenkin kääntynyt käsitteenä päälaelleen. Teininä minun kaveripiirissä puhuttiin nimenomaan pimpsasta, jälleen tietyllä huumorilla, koska se nyt oikeasti oli ihan kamala sana. Sitä käyttämällä siitä tavallaan kumoutui lopulta sen alkuperäinen mielleyhtymä, ja nykyään se on mulle melko neutraali ilmaus. Seksuaalisissa yhteyksissä en kylläkään sitä ikimaailmassa käyttäisi, hyi kamala :D

   Poista
  2. Mutta sun tekstit on vaan aina niin hyviä :) Uudemmatki.

   Totta tuo mulkku, se on aika arkinen jo. Sen voi heittää ihmisten ilmoillakin "kato ku on mulkun näkönen" no toki kaikki mummot heti kiihkossa kääntyy kattomaan, mutta onhan se joo sellanen humoristinen. Ja varsinkin jos sen tosiaan kääntää mulukuksi ja venyttää niin harvempi kattelee enää pahasti. Tietty koitan jättää tällaiset ilmaisut pois jos on lapsia ihan vieressä, mutta mulkku saattaa vaan joskus lipsahtaa, monella tapaa. Kyrpä on jotenkin painavampi, ronskimpi ja vakavampi. Se ei myöskään yleensä liity mihinkään puoliheijariin, vaan tuhtiin kiinteeseen lihaan joka on valmiina toimiin.

   Pimpsa ei kyllä täällä käänny mitenkään. Sanana se nostattaa edelleen puistatusta. Onneksi sitä harva käyttää varsinkaan seksin aikana, todellinen turn off! "Sun pimpsa tuntuu hyvältä" tuossa vaiheessa voisin kyseenalaistaa tyypin ikää ja henkistä pääomaa, heti kun oon heittänyt sen pihalle :D

   Poista