Sivut

torstai 22. elokuuta 2013

Kinkyidentiteetti muotoutumassa

Viime aikoina olen hautonut erityisen kieroutuneita ajatuksia. Ajatuksia alistamisesta ja alistumisesta, ja minulle mystisistä kirjainyhdistelmistä. Kerrankin minä impulsiivinen olen todella malttanut mieleni ja antanut kaiken muhia omassa rauhassaan, enkä ole syöksynyt suin päin syteen saveen. Tietoa ja virikkeitäkin olen hankkinut hyvin verkkaiseen tahtiin. Osittain siksi, että haluan nautiskella tästä tutkimusmatkasta, toisaalta siksi, ettei hirttäisi pienen mielen ABS:sät kiinni.


Mielikuvitukseni olen kuitenkin päästänyt laukkaamaan vapaasti tutun ja tutkimattoman rajamailla. Nykyään en enää juurikaan haaveile silkasta seksistä ennen nukkumaanmenoa, vaan kehittelen kuvitelmia erilaisista tilanteista, joissa kohtaisin kouluttajani. Mielikuvitusleikkejä, joiden kliimaksi on yhdynnän sijaan se, miten minut laitetaan kiinni ja minua piiskataan. Ei niin että olisin lakannut saamasta kiksejä tavanomaisesta seksistä, se ei ole minulle yhtään vähempää vaikka tämä onkin enemmän.

Aluksi fantasioin lähinnä dominoivista miehistä, sitten mukaan tulivat subinaiset ikään kuin ja erittäin kinkyllä tapaa siskoinani. Nyt olen kuvitellut myös erilaisia switch-asetelmia. Käytän häikäilemättömästi hyväksi todellisia henkilöitä ja aiempia BDSM-henkisiä kokemuksiani, joita tuunailen rajummaksi ja pervoloogisemmaksi. Nautin todella paljon tarinoiden luomisesta erilaisiin valta-asemiin perustuen: mitä toinen tekisi ja miksi sillä olisi oikeus niin tehdä, miten minä reagoisin ja minkä takia kokisin asian niin. Kaikessa siinä on herkullinen yhdistelmä sellaista, jonka olen aina kokenut omakseni, ja toisaalta sitä, mistä en ole koskaan kuullut puhuttavankaan. Ihan kuin olisin löytänyt uudelleen jotain kauan kadoksissa ollutta, tai orpona päässyt viimein kotiin.

Kotiinpaluun tunne on kuitenkin saanut myös synkempiä sävyjä. Vaikka olen viimeiseen asti tahtonut välttää jäljittämästä mitään nykyisessä persoonallisuudessani ilmenevää lapsuuden traumaattisiin kokemuksiin, en ole enää voinut olla toteamatta jonkinasteista syyseuraussuhdetta kinkiyteni ja väki- & mielivaltaisen isäni välillä. Ehkä viehtymys voimakkaisiin valtasuhteisiin on alitajuntani yritys korjata kauniiksi asioita, jotka olivat liian hirveitä käsittää, tai sitten minä tosissani pääsin kasvamaan sen kaiken keskellä pikkuisen kieroon. 

Tätä mysteeriksi jäävää jatkumoa pidän enemmänkin kuriositeettina, mutta siihen liittyy pieni pelko koko tätä touhua kohtaan. Loppujen lopuksi, parisuhdeväkivaltahan on kuin toisen osapuolen itsevaltiaasti harjoittamaa sairasta ja pahaa D/s:sää. Mitä jos päädyn tekemisiin väärien ihmisten kanssa? Leikinkö minä tässä nyt sellaisilla helvetin lieskoilla, että tällä kertaa mulle käy oikeasti kalpaten? Onko mieltä lähteä seikkailemaan Liisana ihmemaahan, jossa hullu hatuntekijäkin heiluttaa piiskaa?

Mikä keskeisintä, mitä jos minua alkaa pelottaa? Se voi kuulostaa paradoksaaliselta, mutta eniten pelkään nimenomaan, että alan pelätä. Kukaan, joka on joskus joutunut pelkäämään oman ja toisten hengen edestä, ei halua sellaisesta kauhuntunteesta minkäänlaista déjà vu:ta.


Katson, että on tarpeen tiedostaa se mahdollisuus, että jokin näkemäni tai kokemani voi laukaista minussa paniikkireaktion. En kuitenkaan usko, että niin todella tapahtuisi. Nämä samat halut minulla on kuitenkin ollut aina, eivätkä ne milloinkaan ole mielessäni yhdistyneet taannoisiin kauhukokemuksiin. Ei edes silloin, kun minua on lyöty ja potkittu, tai kun mulle on sanottu yhtä rumia asioita kuin olen kuullut käytettävän toisen todelliseen ja pahatahtoiseen mitätöimiseen. Siitä mielentilasta jonka tullessani käytetyksi saavutan, on pelko ja paha pois. Silloin olen turvassa ja onnellisella tavalla jännittynyt, kuin lapsi piilopaikassaan.

Sitä paitsi, jotkin asiat ovat jo herättäneet minussa voimakastakin torjuntaa ilman mitään sen mustempia syvyyksiä. Minä haluan mustelmia - minä EN halua verinaarmuja. Minä haluaisin, että minun suuni kapuloitaisiin - mitä tulee minun kasvoihin, se on ehdoton Do Not Cover. Oikeastaan vielä kylmäävämpi on ajatus, joku kasvonsa peittänyt käsittelisi minua (paitsi jos se olisi rosvojoukko ja niillä olis pehmoisat commandopipot tai huivit, ei mitään nahkahuppuja tai kumia pään yli singutettuna). Ei kaikki sellainen, mistä olen hiljattain saanut vihiä, ole mulle automaattisesti valtava turn on, eikä tietenkään tarvitse ollakaan.

En ole enää ihan niin pyörällä päästäni, ja olen jollain tapaa ottanut kinkymaailman osaksi itseäni. Siinä, että minusta tulee osa kinkymaailmaa, voi vielä mennä aikaa, mutta minä maltan kyllä odottaa.

8 kommenttia:

  1. Minusta sinulla on tässä todella tervehenkinen lähestymistapa BDSM:ään. On viisautta edetä pienin askelin, itseään jatkuvasti kuulostellen: sillä tavalla pysyy turvallisilla raiteilla ja on suht epätodennäköistä pahoittaa mielensä tai joutua vääränlaiseen seuraan.

    Kaikki, mitä BDSM-otsikon alta löytyy, ei tosiaan puhuttele kaikkia: osa on täysin oman maun vastaista, osaan ei vain ole vielä valmis. Taitavasti toteutetussa BDSM:ssä ei mitään myönnytyksiä tarttekaan tehdä, vaan saa edetä sillä tavoin kuin itsestä tuntuu hyvältä ja sopivasti stimuloivalta.

    Mitä sanoit pelon heräämisestä, se on toki mahdollista, mutta pitää olla hallittavissa mm. turvasanan keinoin. BDSM on parhaimmillaan turvallinen tutkimusmatka omiin reaktioihin.

    Kiinnostuksesi harkittuihin valta-asetelmiin näen hyvänä potentiaalina tulevia mahdollisia kokemuksiasi varten: loppujen lopuksi pään sisäinen maailma merkkaa todella paljon kokemusken kannalta. Hyvä "juoni" on puoli sessiota.

    VastaaPoista
  2. Jos on tuollainen tausta kuin kerrot yllä,on varmasti fiksua edetä asiassa rauhassa ja omaa mieltä kuunnellen.Tai sitten vain tyytyä niihin fantasioihin,ei pidä väheksyä niiden voimaa.Hyvä ymmärtää myös se että kaikkien ei tarvitse pitää kaikista BDSM:n muodoista ja "alalajeista",ei todellakaan.Hitaasti kiirehtimällä pääsee usein pidemmälle.
    Ja usein se matka on tässäkin tärkeämpi kuin määränpää.

    Itse olen pyrkinyt aina(= ne muutamat kerrat) kartoittamaan uuden suhteen alussa toisen ajatukset,halut ja kipupisteet,ihan kummankin hyödyksi ja turvaksi.Joskus jopa ihan kyselylomakkeen muodossa,rohkenen suositella muillekin.Kun tietää jo valmiiksi toisen "mustat alueet" on harmaalla liikkuminenkin antoisampaa...Ja se turvasana kuten Tetriskin sanoi on ihan must.

    VastaaPoista
  3. Luotettava leikkikaveri ja puhuminen on varmaan tuossakin kaiken a&o. Ihmisellä saa olla omat rajansa (Jotka tosin saattaa sitten helposti myöhemmin siirtyä kun pääsee vauhtiin ;D), ja niistä voi olla hyvä mainita ennen kuin alkaa fantasioita toteuttamaan. Eipähän tule tilannetta, että toinen tekee puolivahingossa jotain, mistä tiedät meneväsi helposti paniikkiin.

    "Mielikuvitusleikkejä, joiden kliimaksi on yhdynnän sijaan se, miten minut laitetaan kiinni ja minua piiskataan."

    Tuota minä ihailen tai jopa "kadehdin" BDSM:ssä! Itseäni on alkanut tympiä se perus vaniljaseksin yhdyntäkeskeisyys; kaikki tähtää vain siihen, että milloin se kikkeli pääsee johonkin ruumiinaukkoon. En kuitenkaan ole vielä päässyt jyvälle siitä, mitä oikeastaan haluaisin.. Tykkään kovasti puremisesta ja kiinni pitämisestä, mutta piiskaaminen tuntuu vähän vieraalta.. Jatketaan fantasiointia :D

    VastaaPoista
  4. Muutama sana tähän; turvasanat, kunnollinen jälkihoito, ehdoton luottamus ja molemminpuolinen kunnioitus, avoin kommunikointi sekä hitaasti eteneminen ja omien rajojen tunnustelu rauhassa.

    Kuten lyhyesti spostissa jo mainitsin, ensimmäinen ds-suhteeni ei ollut ihan auvoista onnea. Muutaman kevyemmän session jälkeen D päätti vetää systeemin kertaheitolla syvemmäksi sopimatta asiasta ensin. Lopputuloksena iski täysin puskista traumat yläasteen hyväksikäytöstä, jonka kanssa kuvittelin olleeni jo ihan sujut. Turvaa ja jälkihoitoa kaivatessani sain päälleni kylmät syyttelyt siitä etten ollut tajunnut ensimmäiseksi mainita taustastani - ja minä täysin newbiena nielin syyttelyt täysin ja kuvittelin vian todellakin olevan itsessäni. Ei näin.

    Nykyisin olen sillä asenteella, että pelottaa ja panikoida saa, kunhan jälkihoito on kunnossa ja saan koska tahansa pysäyttää ja käpertyä syliin tärisevänä itkumyttynä. Oikeastaan pelko ja paniikki ovat tunteina niin voimakkaita että olen oppinut jopa nauttimaan niistä valtavasti, tykkään leikitellä niillä ja olen jopa hieman pettynyt, jos en sessioidessani missään vaiheessa pelkää. Koen, että pelkän hauskanpidon lisäksi bdsm on ollut mulle myös todella terapeuttista ja merkittävä osa mun itsekehitystä. Olen saanut tunnustella turvassa erilaisia tuntemuksia, testailla miten reagoin eri asioihin, olen kaiken kaikkiaan tutustunut itseeni paremmin ja raaemmin kuin mitenkään muuten ja enimmäkseen nauttinut siitä suunnattomasti.

    Musta sun lähestysmistapa kuulostaa varsin fiksulta ja järkevältä. On hyvä että tiedostat asioita joita ehdottomasti et halua ja joita haluat, ja että tiedostat paniikkiriskin ja taustasi vaikutuksen. Näistä kannattaa ehdottomasti jutella partnerin kanssa ennen kuin lähtee leikkimään. Itse aloitan uuden ihmisen kanssa aina käymällä läpi ehdottomat ei:t sekä kuinka toimia mun mahdollisten paniikkikohtausten kanssa.

    Kauhutarinoita riittää, ja bdsm on täynnä riskejä. Mutta kun pitää järjen mukana ja tarkan harkinnan siinä, kenen kanssa sessioi, niin kyllä tähän ihmemaahan kannattaa astua. Onnea matkaan! :)

    -box

    VastaaPoista
  5. BDSM on kavahdettu potentiaali. Sen avulla pääsee porautumaan lukemattomiin valtatasoihin- ja rakennelmiin, mikäli vain antautuu pintaa syvemmälle. Monet eivät antaudu, vaan pyrkivät pitämään harrastuksen säädyllisenä.

    Intensiivimuodossaan harjoitettuna S/M muuttaa myös yksilön suhdetta valtaan. Valta lakkaa olemasa pakollinen, ikävä asia. Dominoivat osapuolet pääsääntöisesti vahvistavat toiminnallaan myös arkielämän valta-asemaansa
    ja tulevat älykkäämmiksi.

    Kun kipu ja valta asettuvat rakkauden palvelukseen, tuottamaan kiihotusta ja orgasmeja rangaistuksen käsitys saa uuden yhteiskunnallisen merkityksen. Yhteiskuntamme ei todennäköisesti jatkaisi nykymuodossaan, mikäli 10%:iakin ihmisistä uppoutuisivat BDSM:n ulottuvuuksiin. Yhteiskunnasta tulisi vähemmän kireä, kun kivun ja vallan
    merkitys muuttuisi nautintomyönteisemmäksi.

    Kauhun tunnetta en täysin ymmärrä, mutta ymmärrän
    kuitenkin jotenkin. Se voi olla täysin teoreettista pelkoa tai sitten partnerit eivät ole luotettavia. Itse olen ollut jo aika monissa eri sessioissa (subina), ja aina on ollut suhteellisen luottavainen olo, vaikken useimmiten ole aavistanutkaan mitä tuleman pitää. Yleensä sessiosta on jäänyt pökkelöinen, ylikiihottunut olo. Riippuvuuden ja arvostuksen tunne omaa dominaan on ollut myös korkea hyvän session jälkeen.

    Suosittelen käymään läpi dominoivan osapuolen kanssa
    viitekehystä, jonka sisällä noin suunnilleen toimitaan, antaen kuitenkin vapauksia poiketa ja tarpeen tullen siitä mikä on kaava. Vielä enemmän suosittelen tekemään harjoituksia ja kokeiluja ennen sessiointia (kokeillaan, miltä mikäkin tuntuu jne.)

    Itselläni on joitain poikkeuksia lukuunottamatta aika vähän ollut mitään ehdotuksia session kulun suhteen. Mutta tietyistä (omista) intresseistä olen pitänyt kiinni.

    Suurinpiirtein tällainen toivomuslista: ei käytetä maskeja, eikä huppuja, eikä käsineitä. Kädet pidetään raudoissa session ajan, silloin kun ei roikoteta tai tehdä jotain sellaista, missä tulee sairaan kovaa rimpuilua, milloin pitää käyttää kevyempää kahlemateriaalia. Verbaalinen alistus ei saa olla vanhoillismoralistista tai liiallista pilailua ihmisyydellä. Vältetään peruspiiskan käyttöä: mieluummin keppejä, pamppuja, pitkiä ruoskia. Sähköä voi antaa (jos on hallinnassa). Avokämmentä käytetään etupäässä kasvoihin ja sukuelimille. Kaikkea poikkeavaa, kuten kukkasuihkun käyttöä, naamalle paskomista, naaman pitämistä kengän alla lattiaa vasten jne. mitä tulee mieleen saa soveltaa vapaasti. Pysyvistä ihovammoista sovitaan aina erikseen, mutta pääsääntöisesti niitä ei tehdä. Tilapäiset vammat, jotka häviävät viikossa- kahdessa on ok. Turvasanaa ei käytetä (jos domina kokenut), mutta seurataan jokaista elettä ja reaktioita ja kuunnellaan subin, eli minun suosituksia myös session aikana jos siihen on todella aihetta.

    -deebyliini

    VastaaPoista
  6. "Verbaalinen alistus ei saa olla vanhoillismoralistista tai liiallista pilailua ihmisyydellä"

    Ja kukahan tämän rajat määrittelee?!

    VastaaPoista
  7. Kiinnostavaa pohdintaa Pikkusisko. Komppaan muitakin kommentoijia toteamalla että olet fiksu edetessäsi maltillisesti. Kaikki tietämäni kokeneet kinkyt kehottavat etenemään rauhassa ja sille on hyvät syyt. Liikutaan maailmassa, joka on varsin altis ja haavoittuvainen, joten pelisääntöjen ja rajojen täytyy olla mahdollisimman selvät.

    Itselleni kolahti ilmauksesi kotiinpaluusta. Juuri siltä se mustakin tuntui. Palaamiselta jonnekin josta ei olisi koskaan pitänyt lähteäkään.

    Ehdoton kunnioitus ja luottamus. Ilman niitä leikkiin ei kannata ryhtyä. Itse näen asian niin, että kunnioitan ja luotan Isäntääni niin paljon, että luovutan oman vapaan tahtoni täysin Hänen käsiinsä. Saatua valtaa kompensoi suunnaton vastuu. Isännälläni on vastuu siitä, että subille ei tapahdu millään tasolla mitään kohtuutonta. Ja subihan määrittää Domilleen oman kohtuuttomuutensa rajat. Eli ihan viime kädessä varsinaista valtaa BDSM-suhteessa kontrolloi sub. Jokainen BDSM-suhde määrittelee oman dynamiikkansa mutta perustan kaikkiin näen tällaisena.

    Esimerkki omasta elämästäni:

    Hiljattain dynamiikka kymmenvuotisen rakastajani kanssa muuttui radikaalisti vaniljasta D/s-suhteeksi. Wow. Kotiinpaluu. Maailman kiitollisin orja. Isäntäni osoittautui erinomaiseksi Domiksi ja olen jättänyt hänen käsiinsä kaiken vallan suhteessa seksuaalisuuteni toteuttamiseen. Koska luotan Häneen ehdottomasti ja kunnioituskin on jo ansaittu.

    Turvasana ja turvaele sovitaan ehdottomasti
    Laitan aina Domille mustana valkoiselle ehdottomat no-no-juttuni. Ne, joista ei keskustella ja joiden rajoja venytellä. Esim.tällä hetkellä listani on tällainen:

    1. Viiltelyyn liittyvä verenvuodatus. Jos piiskaamisesta jää verijälkiä, ei haittaa, päinvastoin.

    2. Yksin jättäminen syrjäiseen ja/tai pimeään paikkaan kuten ullakoille tai kellareihin tms. (Vakava pelko-ongelma, saattaa laukaista pahan paniikkikohtauksen)

    3. Ulosteisiin littyvät leikit (Tarvitseeko selittää? Silkka terveysriski)

    4. Pysyvät arvet näkyvissä paikoissa

    5. Pään ja niskan kovakourainen, holtiton retuuttaminen, venyttäminen tai ääriasentoihin taivuttelu (Pari vuotta sitten hajonnut välilevy)

    Listani on lyhyt. Eli tämän subin rajoja saa koetella aika pitkälle.

    Toivotan onnea ja vähän hyvää tuuriakin Pikkusiskolle valitsemallasi tiellä. Ennen kaikkea toivon, että löydät fiksun Domin, joka ymmärtää yhteisen tutkimusretkenne.

    Vielä yksi esimerkki omasta taipaleestani: mulla on ollut elämäni aikana kolme Domia, kaksi erinomaista ja yksi aloittelija, joka luuli, että silkka valta on se juttu. Se juttu kesti viikon ja siinä oli 6 päivää ja 23 tuntia liikaa. Ja elämäni ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen turvasana.

    Vielä kiitos erinomaisesta sanan säilästäsi josta saamme nauttia. Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Eli ihan viime kädessä varsinaista valtaa BDSM-suhteessa kontrolloi sub."

      Tämähän on juuri se ikuisuuskysymys, josta Truumasterit ja Anti-Truumasterit vääntävät, eivätkä tajua olevansa loppujen lopuksi aivan samaa mieltä :D Ilmaisevat sen vain eri näkökulmasta. Kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että sub luovuttaa vallan itsestään Domille, sitä ei voi väkivalloin ottaa tai ei ole enää kyse BDSM:stä. Sen jälkeen niin sovittaessa kaikki valta voi olla Domilla, mutta subilla on aina veto-oikeus, jos asiat jostain syystä alkavat mennä pieleen eikä sub syystä tai toisesta enää koe luottavansa Domin arvostelukykyyn. Minun nähdäkseni, jos siihen pisteeseen joudutaan, on kyse Domin ylilyönneistä ja ymmärtämättömyydestä, ei subin suuruuskuvitelmista oman valtansa suhteen.

      Kiitos ajatuksella kirjoitetusta kommentista ja kaikkea hyvää myös sinulle! Ihana kuulla, että olet löytänyt kotiin :)

      Poista